Elindultunk!

futás napjainkban a legnépszerűbb szabadidősport. Ennek egyik oka, hogy elkezdéséhez semmi más nem szükségeltetik, csak motiváció és egy pár futócipő. A másik ok pedig az, hogy az egyik legtermészetesebb mozgásformaként tekintünk a futásra, amelyre az emberek többsége képesnek érzi magát. Ráadásul nem igényel speciális helyszíneket, létesítményeket, illetőleg társakat sem. A sportolás élménye  – legyen az kikapcsolódásra, vagy stresszcsökkentésre szánt idő, közösségi tevékenység vagy éppen tudatos  versenyorientált felkészülés – és a befektetett idő, energia eredményeként bekövetkező közérzetjavulás,  fizikai teljesítőképesség növekedés vagy a futótársakkal megélt közösségi kapcsolódások, mind-mind olyan pozitívumok, amelyek ahhoz vezetnek, hogy  évről-évre egyre többen húznak futócipőt.

IMG_8141

Annak ellenére, hogy a futás könnyen elkezdhető és nagyon gyorsan megszerethető, az egyik legösszetettebb izommunkával járó sport.  A mindennapok viszonylagos mozgásszegénysége,  a gyakori ülő életmód, illetve az esetleges súlytöbblet következtében a legtöbb ember mozgásában és izomzati funkcionalitásában olyan hiányosságok,  előnytelen változások jelenhetnek meg, amelyek azáltal, hogy fájdalomhoz vezetnek hátráltathatják,  vagy rosszabb esetben meggátolhatják az illetőt a futásban, a sportolásban.

kozos1

A Runformers küldetése, hogy a hozzánk forduló amatőr vagy versenysportolók strukturális felépítését, izomzatát, mozgását megvizsgáljuk, és megtaláljuk az ezekkel kapcsolatban jelentkező problémák pontos kiváltó okát. Ezt követően célunk az, hogy ezeket  megszüntessük, majd egyénre szabott módszerekkel elérjük azt,  hogy a hosszú időn keresztül fájdalommentesen végezhető futáshoz szükséges biztos fizikális és technikai alapok létrejöjjenek. Különösen fontos számunkra a feltérképezett ok-okozati összefüggések ismertetése és a sportoló tudásszintjének növelése, hiszen a legjobb sérülésprevenció a megértés és az ennek nyomán kialakuló tudatosabb sportolás.

IMG_2850

Mindennapi munkánk az eddigiekben is szorosan kapcsolódott az amatőr futás és az atlétika világához, különlegessé viszont azért vált számunkra ez a terület, mert munka mellett  versenyszerűen atletizálunk, így különösen magunkénak érezzük a futósérülésekkel kapcsolatos problémákat, amelyekkel sajnos több ízben nekünk is meg kellett küzdenünk.

Edzés- és versenytapasztalatainkkal ötvözött szakmai ismereteinket  szeretnénk  a sérülésekkel vagy más fizikális problémákkal küzdő vagy csak tökéletesebb fejlődésre vágyó amatőr-  és versenyszintű futók szolgálatába állítani. 

Keress fel minket, mindent megteszünk, hogy rászolgáljunk a belénk vetett bizalomra!

logoPIROS

Hozzászólás