Testing

Szolgáltatásunk alapját egy részletes állapotfelmérés képezi. Ahhoz, hogy megfelelő segítséget tudjunk nyújtani a hozzánk fordulóknak, elengedhetetlen az ok-okozati összefüggések pontos feltérképezése.

IMG_5796

Mozgáselemzés

Egy részletes kérdőív kitöltése és alapos kikérdezés után ügyfelünk járásáról és futómozgásáról videófelvételeket készítünk. A felvételek szabadtéren, különböző futósebességekkel, négy oldalról és több szögből és magasságból készülnek. Számos olyan ízületi kulcsszöget vizsgálunk meg, amely alapján komplex képet kaphatunk a vizsgált futó mozgásának biomechanikai sajátságairól. Szuperlassított felvételeink segítségével minden fázisában nagyon apró mozzanataira bontva vizsgálhatjuk a futómozgásciklust, ezáltal sok hasznos információhoz juthatunk ügyfelünk mozgásának izomzati, ízületi és technikai jellemzőivel kapcsolatban. Kiértékeléskor a futómozgásciklus fázisaiban elemezzük a mozgásmintákat, az izomláncok aktivitását, az izmok mozgásba való bekapcsolódását. Megfigyeljük az esetleges kompenzációkat, ellenőrizzük a futótechnika helyességét.

Testtartásvizsgálat és funkcionális tesztelés

Ezt követően a gyógytorna rendelőben elvégezzük a tartáselemzést, az izom- és funkcionális teszteket. Ez a vizsgálat lehetővé teszi a tartáshibák, ízületi- és izomdiszfunkciók, egyensúlyproblémák, kompenzációk megállapítását. Az eredményeket összevetve a futásról végzett videófelvételek kiértékelésével egy pontos képet kapunk a felmerülő probléma okáról.

indoor1

Kiértékelés és bemutatás

A két vizsgálat kép és videóanyaga képezi annak a 35-40 oldalas dokumentumnak az alapját, amelyet a teszteket követően összeállítunk, majd prezentálunk ügyfeleinknek. E kiértékelő dokumentum a videókból nyert képanyagon keresztül, valamint szöveges formában is bemutatja a problémás ízületekkel, izmokkal kapcsolatos konkrétabb diszfunkciók okait, valamint a futómozgás esetleges hibáira is rávilágít.

A kiértékelés eredményei és tanulságai alapján tervezzük meg ügyfeleink számára a következő lépéseket, amelyek által a sérülésmentes állapot elérése felé tudunk továbbhaladni.