Szolgáltatásaink

A hozzánk fordulók futásáról lehetőség szerint a szabadban videófelvételt készítünk. A lassított felvételről megfigyeljük a futó technikáját, testtartását, elemezzük a mozgásmintákat, az izmok bekapcsolódását, működését a futás különböző fázisaiban.

Ezt követően a rendelőben folytatódik a felmérés. Alaposan megvizsgáljuk a futó testtartását, statikai eltéréseit, izomteszteket és funkcionális teszteket végzünk. Összesítve az eredményeket, megállapítjuk, hogy milyen ízületi- és izomdiszfunkciók merülnek fel, hol bomlott meg az egyensúly és hogy a futótechnikán hol kellene javítani.

Holisztikus szemléletünk fokozza munkánk hatékonyságát. Úgy a kinti, mint a benti felméréseknél nem csupán egy adott testrész, ízület vagy izom működészavarát, hanem a test myofasciális láncait és a köztük lévő egyensúlyt vizsgáljuk futás közben. Mivel egy sérülés oka nem feltétlenül lokális eredetű, hanem a teljes fascialánc vonalán bárhol létrejöhet, ezért mindig az okot próbáljuk megkeresni és nem a tünetet kezelni.

Amint megtaláljuk a valódi ,,gyenge láncszemeket”, összeállítjuk ügyfelünk részére a megfelelő kezelési tervet.

Az első lépés, hogy különböző manuálterápiás technikákkal az ízületi és izomdiszfunkciókat, statikai eltéréseket helyreállítjuk. Ha fájdalom van, megszüntetjük. Majd javaslatokat teszünk, hogy milyen gyógytorna, funkcionális tréning, erősítő és nyújtó gyakorlatokat végezzen a futó a továbbiakban. Ezeket a gyakorlatokat megtanítjuk ügyfeleinknek 3-6 alkalommal (30 perc/alk.)

Tanácsot adunk a futótechnika javításában, illetve lehetőséget biztosítunk ilyen irányú speciális edzésre. Segítünk a megfelelő futócipő kiválasztásában. Amennyiben szükség van ortopédiai vagy orthetikai vizsgálatra, biztosjuk a hátteret.